Óriási az érdeklődés a bírósági fogalmazói állások iránt - Lezárult az első félévi felvételi eljárás - 32 álláshelyet töltöttek be

2018.06.14. Jogi Fórum / OBH

Lezárult a 2018. I. félévi fogalmazói felvételi eljárás a bíróságokon. A meghirdetett álláshelyekre több mint kétszeres túljelentkezés volt, ami a bírói életpálya, illetve a bírósági munka népszerűségéről is árulkodik.

A beérkezett pályázatok kivétel nélkül érvényesek voltak, hat pedig kiemelkedő, 90 százalék fölötti értékelést kapott. Első körben harminchat álláshelyből harminckettőt sikerült betölteni, az üresen maradt négyet várólistás pályázóknak ajánlották fel; az Ajkai, a Bicskei, a Kecskeméti és a Sárbogárdi Járásbíróság nem találta még meg új fogalmazóit.

A fogalmazói állás kiváló lehetőséget biztosít a jogi ismeretek elmélyítésére és gyarapítására, s ezzel nagyban segítheti a felkészülést a bírói pályára. A bírósági fogalmazók emellett lehetőséget kapnak arra, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzenek az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (European Judicial Training Network – EJTN) THEMIS elnevezésű versenyén, melynek idei elődöntőjén különdíjat nyert a magyar csapat.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL