Jelentős létszámbővítés a közigazgatási és munkaügyi bíróságokon - 89 álláshelyre összesen 1879 érvényes pályázat érkezett

2018.06.20. Jogi Fórum / OBH

Jelentős létszámbővítésre volt szükség a közigazgatási és munkaügyi ügyszakban a Közigazgatási perrendtartás január 1-jei hatályba lépése miatt. A megváltozott eljárási rendelkezések következtében ugyanis a Közigazgatási perrendtartás hatálya alá tartozó ügyekben főszabály lett a háromtagú tanácsban való eljárás, csökkent a bírósági titkárok hatásköre és új típusú ügyek megjelenésére is készülni kellett.

A létszámbővítés első és második üteme lezárult. A bíróságokra kiírt 89 álláshelyre összesen 1879 érvényes pályázat érkezett. A pályázatok 72%-át a bírósági szervezeten belülről, míg 28%-át azon kívülről érkező jelentkező nyújtotta be. A pályázatok elbírálásának II. ütemében a 2017. november 1-jei hatállyal módosított 7/2011. (III. 4.) KIM rendeletet kellett alkalmazni. Az elbírálás eredményeként 42 bírósági titkár és 18 kívülről érkező pályázó kapott kinevezést, illetve 29 bírót helyeztek át másik bíróságra.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
MUNKAJOG
KÖZIGAZGATÁSI PEREK
KÖZIGAZGATÁSI PERRENDTARTÁS