Az Irodalmi Rádió jogászok (ügyvédek, ügyészek, bírók, jegyzők, joghallgatók) és jogi területen dolgozók számára vers- ill. novella író versenyt hirdet, tehetséges tollforgató jogászok felkutatására. A nyertesek lehetőséget kapnak az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

A pályázat célja:

A jogászok (ügyvédek, ügyészek, bírók, jegyzők, joghallgatók) és jogi területen dolgozók számára vers- ill. novella író verseny szervezése, a tehetséges tollforgató jogászok felkutatása.

Az értékes versek, rövidprózák, hangjátékok, mesék, novellák méltó rangra emelése, a tehetséges alkotók támogatása. A sikeresen szereplő szerzők részére publikálási, bemutatkozási lehetőség, műveik hangzó anyaggá való feldolgozása, CD, elektronikus és nyomtatott formátumú kiadása, a hazai irodalom színesítése, gazdagítása, az irodalmi élet megmozgatása.

Pályázhatnak:

Jogászok, joghallgatók és jogi végzettséggel rendelkezők, ügyészségen, bíróságon dolgozók, jegyzők vagy egyéb jogász munkakörben foglalkoztatottak.

A pályázatok és pályázati díjak beérkezésének határideje: 2018. július 30.

További részletek ITT olvshatók.