A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felügyeleti eljárást indított az UPC Magyarország Kft. ellen. Az indoklás szerint a UPC a XIII. kerületben valószínűsíthetően megsértette a tisztességtelen piaci magatartást tilalmáról szóló törvényt.

Magánszemély bejelentése alapján versenyfelügyeleti eljárást indít a GVH a UPC Magyarország Kft. ellen. Az Üzleti Negyed információi szerint a magánszemély keresete és így a versenyhivatali határozat egyaránt azt kifogásolja, hogy a XIII. kerületben a UPC nem engedélyezi a régi kábelszolgáltató által felállított hálózat használatát. A bejelentés szerint a régi hálózat, amely ezen a területen egyetlen vetélytársa lehetne a UPC szélessávú internet-szolgáltatásának, korábban olcsóbb és gyorsabb kapcsolatot biztosított az ügyfelek számára.

A versenyhivatal szerint ez a magatartás valószínűsíthetően sérti az 1996-os, a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvényt. A versenyhivatal illetékese az Üzleti Negyednek elmondta: a hivatalnak 180 napja van az eljárás lefolytatására, amelyet indololt esetben meg lehet hosszabbítani. A UPC és több kisebb szolgáltató ellen már korábban is érkezett bejelentés, akkor a keresetben azt kifogásolták, hogy a szolgáltató az indololtnál nagyobb mértékben emelte meg árait. Ebben az ügyben egyelőre nem született döntés.