Fókuszban a bíróság - Az OBH fotópályázata lelkes amatőröknek - Öt kategóriában várják a pályaműveket október 5. napjáig!

2018.08. 9. Jogi Fórum / Gyulai Törvényszék / OBH

Az Országos Bírósági Hivatal az idei évben is kiírta a "Fókuszban a bíróság" elnevezésű fotópályázatot, amelyre 2018. október 5. napjáig jelentkezhetnek amatőr fotósok akár a bírósági szervezeten belülről, akár kívülről.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2018-ban is meghirdette a „Fókuszban a bíróság” elnevezésű fotópályázatot. A pályázat nyílt, így azon – a pályázati feltételek elfogadása mellett – bárki részt vehet.

A pályázatra 2018. október 5-ig napjáig jelentkezhetnek az amatőr fotósok az alábbi pályázati kategóriákban készített fotókkal:

  • A bírósági munka, mindennapok a bíróságokon
  • Bírósági épületek homlokzata, épületek belső terei
  • Bírósági épületek környezete, bírósági épületek által ébresztett érzelmek, hangulatok
  • Tárgyalótermi életképek

A megadott kategóriákban mobiltelefonnal készített képeket különdíjként értékeli a zsűri.

A nyertesek pénzdíjazásban részesülnek.

A részletes pályázati feltételeket tartalmazó pályázati kiírás és a szükséges dokumentumok ITT megtalálhatóak.

Miért izgalmas kihívás a bírósági épületek fotózása? - Válaszol Nagy Anita, aki 2017-ben az Országos Bírósági Hivatal fotópályázatán a "Műemlékek, műkincsek" kategóriájának nyertese lett Ékszerdoboz című fotósorozatával. - A kisfilm ITT megnézhető.

A fényképek elkészítése céljából a bírósági épületekbe történő belépést a bíróságok biztosítják, azonban a belépést megelőzően, a bírósági épületbe való belépés feltételeiről a jelentkezők szíveskedjenek egyeztetni e-mail vagy telefon útján a Gyulai Törvényszék sajtószóvivőjével vagy sajtótitkárával.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL