Más nevére szóló mozgáskorlátozott parkolási engedélyt használt egy bíró. A Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A közölt megalapozott gyanú szerint a bíró 2018. május 15-én Budapest belvárosában – munkába menet – jogosulatlanul használt egy más személy nevére kiállított mozgáskorlátozott parkolási engedélyt.

A bíró a gépjármű szélvédője mögött, a műszerfalon elhelyezte a parkolási engedélyt, amelynek használatára – mivel mozgáskorlátozott személyt nem szállított – nem volt jogosult, majd parkolójegy váltása nélkül elindult a munkahelye felé. A kerületi rendőrkapitányság helyszínen tartózkodó, civil ruházatban szolgálatot teljesítő rendőrei észlelték a cselekményt, majd a tetten ért bírót intézkedés alá vonták.

A bíró a mozgáskorlátozott parkolási igazolvány jogosulatlan használatát a helyszínen elismerte, azt az intézkedő rendőröknek átadta.

A köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát a büntetőeljárás lefolytatása végett felfüggesztette.

A bíró 2018. augusztus 23-án történő kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését beismerte.