Szeptember 4-dikével frissíti a BÜK a kirendelhető ügyvédek jegyzékét - A cégkapu elérhetőség vagy mobilszám megadása feltétele a felvételnek!

2018.08.30. Jogi Fórum / BÜK

A kirendelhető ügyvédek jegyzékéről, valamint a kirendelt ügyvédek kijelöléséről szóló 9/2018. (V. 25.) MÜK szabályzat 1.3. e) és f), valamint 1.4. c) és 1.6. db) pontjainak való megfelelés céljából a Budapesti Ügyvédi Kamara 2018. szeptember 4-én eltávolítja azok nevét a kirendelhető fővárosi ügyvédek listájáról, akiknek nincs megadott cégkapu elérhetősége vagy mobiltelefonszáma.

A cégkapu elérhetőség vagy a mobiltelefonszám közlése feltétele a jegyzékben való szereplésnek.

A kirendelő hatóságok részéről már több olyan visszajelzés érkezett, hogy a megadott vonalas számokon az ügyvédek nem elérhetőek, illetve hogy a kirendelő határozatot a cégkapu hiánya miatt nem tudják elektronikusan kézbesíteni. Az elérhetetlenség a közvetlen oka annak, hogy a Be. 49. §-a alapján a hatóság maga jelöl ki helyettes ügyvédet.

A kirendelhető védők jegyzékébe és az ügyeleti névjegyzéke (lásd. Szabályzat 4. fejezet) történő fel-, illetve leiratkozások a kirendeltvedo@bpbar.hu e-mail címen kérelmezhetők.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
ÜGYVÉDSÉG