A Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára lett az Év jogász írója - Bátyi Zoltán Hálózsák a felhőn című novellájával érdemelte ki a győzelmet

2018.09.26. Jogi Fórum / Szegedi Ítélőtábla

Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára lett az Irodalmi Rádió Év jogász írója pályázatának idei nyertese. A Hálózsák a felhőn című győztes írás egy szerelem keserű, tragikus és egyben szívbemarkolóan szép története - tökéletes kilépés a jogi nézőpontból.

Az Irodalmi Rádió fennállása alatt, 16 év óta rendszeresen ír ki különböző pályázatokat. Három éve lehet elnyerni az Év jogász írója és költője, az Év orvos írója és költője, valamint az Év pedagógus írója és költője címeket.

Idén a jogász alkotók 87 munkával méretették meg magukat. Az Év jogász írója Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára lett, aki tavaly is indult a jogászíró pályázaton és akkor szintén ő nyert próza kategóriában. Ebben az évben a Hálózsák a felhőn című novellájával győzött, amely alkotás az orvos-jogász antológia címadó írása lett.

A győztes novella ITT elolvasható.

ITT olvasható egy beszélgetés az Irodalmi Rádió által kiírt szépirodalmi pályázat egyik megálmodójával, Zsoldos Árpáddal.

 

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
KULTÚRA
AZ ÉV JOGÁSZ ÍRÓJA ÉS KÖLTŐJE