Elismert szakértővel bővült Posta Szabolcs személyében a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda. A széleskörű hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező ügyvéd az iroda ingatlanjogi csapatát irányítja.

Az EY-hoz való csatlakozást megelőzően Posta Szabolcs a White & Case LLP budapesti irodájának partnereként az ingatlanjogi csoportot vezette, majd a Waberer’s International jogi és compliance igazgatójaként részt vett a cég tőzsdei bevezetésének előkészítésében és lebonyolításában. A szakember közel két évtizede foglalkozik ingatlanjogi tranzakciókkal, kereskedelmi ingatlanfejlesztésekkel és vegyesvállalati ügyletekkel, illetve projektfinanszírozással és restrukturálással. Korábbi ügyfelei közé tartozik számos privát tőke- és ingatlanbefektetési alap, valamint multinacionális vállalatok is.

„Az ingatlanpiac lesz a következő évek egyik legaktívabb területe, ahol a nagyobb tranzakcióknak komplex adóoptimalizálási és strukturálási vonatkozásai vannak. Az EY egyik nagy előnye, hogy a szükséges szakterületek együttműködésével és a szinergiák maximális kihasználásával hatékony szolgáltatást tud nyújtani ügyfeleinek a tranzakciók költségeinek racionalizálása mellett” – mondta el kinevezése kapcsán a szakember. 

Sefer Iván, a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda irodavezető partnere szerint: „Szabolcs érkezésével még mélyebb, specializált kapcsolatokat építhetünk ügyfeleinkkel és még több aspektusból segíthetjük működésüket. Egyértelműen érzékeljük az ez iránti piaci igényt. Nagyon örülünk, hogy ilyen kiváló szakemberrel tudtuk bővíteni csapatunkat. Elismert pénzügyi és társasági jogi csoportjaink szolgáltatásai mellett reméljük, hogy Szabolccsal kiemelkedő ingatlanjogi szolgáltatásokat tudunk nyújtani ügyfeleinknek.”

Posta Szabolcs az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szerezte jogi diplomáját, majd Angliában és az Egyesült Államokban is folytatott posztgraduális jogi tanulmányokat. Pályája során Londonban és New Yorkban is dolgozott, ahol elsősorban vállalati és tranzakciós projektekben vett részt.