Jogesetmegoldó- és Perbeszédverseny Miskolcon idén tizedik alkalommal - Miskolci fogalmazók nyerték el az EU Vándorkupát

2018.11.14. Jogi Fórum / OBH

Idén tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Európajogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszéke a Miskolci EU Vándorkupa Jogesetmegoldó- és Perbeszédversenyt. A feldolgozandó jogeset tárgya az Uniónak a gépjárművekbe beépített légkondicionáló készülékekkel kapcsolatos irányelvének tagállami átültetése, az uniós környezetvédelmi szabályok alkalmazása volt.

A Miskolci Törvényszék két, fogalmazókból álló csapata a fiatal jogászok szekciójában versenyezve az első és második helyen végzett. A győztes csapat tagjai: Csizmár Ada, Kállai Klaudia és Magyar Fanni, a második helyezést elnyerő csapat tagjai: Homa-Hajdu Eszter, Páhi Barbara és Tóthné Majoros Tünde voltak.

Forrás: OBH

A legjobban érvelő felperes díját Magyar Fanninak, a legjobban érvelő alperes díját pedig Homa-Hajdu Eszternek ítélte oda a zsűri.

A győztes csapat tagjai egy brüsszeli utazást nyertek amellett, hogy a tavaly elnyert vándorkupa még legalább egy évig a Miskolci Törvényszéken marad.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL