Pornón bukott a londoni csúcsügyvéd - A munkaidőben felnőtt filmet néző jogászt felmentették állásából

2018.11.28. Jogi Fórum / Fóris Gábor

A londoni Hogan Lovells nemzetközi ügyvédi iroda azonnali hatállyal felfüggesztette egy magas rangú ügyvédjét, miután a konkurens Irwin Mitchell iroda egy alkalmazottja a szomszédos épületből videóra vette ahogy felnőtt filmet néz munkaidőben. A havi 27 millió forintnak megfelelő összeget kereső, vezető beosztásban lévő ügyvéd akár el is veszítheti állását kedvtelése miatt.

A londoni Cityben egy szűk utca, vagyis mindössze néhány méter választja el egymástól a Hogan Lovells és az Irwin Mitchel nevű cégek ügyvédi irodáit.

A Hogan Lovells munkatársa az ablaknak háttal ülve nem vette észre, hogy a szomszédból rálátni munkahelyi számítógépe monitorjára, így arról sem volt tudomása, hogy az Irwin Mitchell egyik alkalmazottja okostelefonjával felveszi, amint éppen felnőtt filmet néz.

Mindössze néhány méter választja el egymástól a Hogan Lovells és az Irwin Mitchel nevű cégek ügyvédi irodáit. - Forrás: The Sun

A Hogan Lovells az angol The Sun napilapnak nyilatkozva közölte: "Tudomásukra jutott, hogy, hogy az irodánkban dolgozó ügyvédünk rendszeresen fenőtt tartalmak nézésére is használta az irodai számítógépét. Az ilyen viselkedést elfogadhatatlannak tartjuk, ezért az ügyvédet felfüggesztettük állásából a vizsgálat befejezéséig."

A történetben szereplő két ügyvédi iroda nem mondhatók átlagos munkahelynek. A Hogan Lovells már 2013-ban a világ tizenegyedik legnagyobb ügyvédi irodája volt, 1,8 milliárd dolláros árbevétellel. 2017-re a cég világviszonylatban a 7. helyre küzdötte fel magát, árbevétele meghaladta a 2 milliárd dollárt. Jelenleg 40 irodája van világszerte, 2800 alkalmazottal.

A konkurens Irwin Mitchell szintén a legnagyobb brit ügyvédi irodák között van - 14 városban 2100 alkalmazottat számlál.

  • kapcsolódó anyagok
ÜGYVÉDSÉG