4 millió hivatali ügyintézésért? - Őrizetben egy járási hivatal két vezetője - Minősített vesztegetés bűntette miatt nyomoz az ügyészség

2018.12.20. Jogi Fórum / Központi Nyomozó Főügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. A megalapozott gyanú lényege szerint egy járási hivatal két vezető beosztású tisztviselője 4 millió forintot kért a hivatali ügyintézéséért cserébe.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben 2018. december 18-án a Központi Nyomozó Főügyészség – a Készenléti Rendőrség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával –  tetten érte a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén kutatást végzett, amely során lefoglalásra került a korrupciós pénz is.

A gyanúsítottak nem éltek panasszal a gyanúsítás ellen. Egyikük tagadta a bűncselekmény elkövetését, míg társa részbeni, ténybeli beismerő vallomást tett.

Az ügyészség a két őrizetben lévő, öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő korrupciós bűncselekménnyel meggyanúsított elkövető letartóztatását indítványozta. A személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a holnapi napon dönt.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG
KÖZIGAZGATÁS
KORRUPCIÓ