Az Érdi Járásbíróság 2019. január 1. napján kezdte meg a működését az Érd, Felső utca 43. szám alatt található épületben. Az Érdi Járásbíróság illetékességi területe az Érdi Járás településeire terjed ki, így az ügyfelek számára – a korábbi Budaörsi Járásbíróság helyett – sokkal könnyebben elérhetővé váltak a bírósági szolgáltatások.

A Budapest Környéki Törvényszék 14. járásbíróságaként megkezdte működését az Érdi Járásbíróság, amelynek az illetékességi területe Érd, Diósd, Százhalombatta, Pusztazámor, Tárnok, Törökbálint és Sóskút településekre terjed ki.

Az Érdi Járásbíróság épülete az Érd, Felső utca 43. szám alatt található. A bíróság központi telefonszáma: 06-23-585-900, központi fax száma: 06-23-232-238, elektronikus elérhetősége: birosag@erd.birosag.hu. A bíróságon az ügyfélfogadás az Ügyfélcentrumban történik, a jogi képviselővel nem rendelkező ügyfelek számára bírósági szolgáltatásként az Ügyfélsegítő is a rendelkezésre áll.

Az Érdi Járásbíróság engedélyezett bírói létszáma 18 bíró, a bíróság megbízott vezetője: dr. Liziczay Sándor.

Megérkeztek az első ügyfelek

Az első ügyfeleket a bíróság földszintjén található Ügycentrumban fogadták a bírósági dolgozók. Az Ügyfélcentrumban tágas térben két munkaállomáson van lehetőség az ügyek intézésére, iratok beadására és tájékoztatás kérésére. Ezen túlmenően az ügyfelek számára az Ügyfélcentrumban lehetőség van iratok tanulmányozására kényelmes körülmények között.

Az Országos Bírósági Hivatal Elnökének stratégiai céljai között szerepel a bírósághoz való hozzáférés megkönnyítése és egyszerűsítése. Többek között ezt a célt szolgálják az Érdi Járásbíróságon is az ügyfelek számára hozzáférhetővé váló tájékoztató kiadványok: a bírósági szervezet működését bemutató szervezeti kisokos, a tárgyalásra érkezőknek, a tanúknak szóló tájékoztatók, az ügyfélsegítőről szóló összefoglaló, valamint a keresetlevél benyújtását bemutató kiadvány.

Az Érdi Járásbíróságra érkezett ügyfelek Liziczay Sándornak, a bíróság elnökének kérdésére úgy nyilatkoztak, hogy nagyon örülnek az új bíróságnak, mert könnyebben, egyszerűbben tudják megközelíteni az épületet, az Ügyfélcentrum munkatársai segítőkészek voltak, megfelelő körülmények között és gyorsan tudták az ügyüket elintézni a bíróságon.

Fotók forrása: Budapest Környéki Törvényszék