A meghívásos tenderen öt regionális és nemzetközi ügyvédi iroda vett részt, a győztest február végén hirdették ki. A jogi munka a vezető légitársaság tevékenységének számos területét lefedi, ideértve a légijoggal kapcsolatos ügyeket, ezen belül különös figyelemmel az utaspanaszok és kintlévőségek kezelésére; továbbá a szerződéses, munkajogi, reklám- és versenyjogi, adatvédelmi és GDPR megfeleléssel kapcsolatos tanácsadást is.

A hosszútávra szóló megbízást a magyar iroda fogja koordinálni, olyan módon, hogy központként működve szétosztja a jogi feladatokat a hálózatába tartozó külföldi irodák között, amelyek bevonásával együttműködésben látják majd el a munkát. A megbízás számos kelet-közép-európai ország (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Horvátország, Románia, Bulgária és Lengyelország) mellett Ausztriát és Svájcot is lefedi.

„Februárban múlt egy éve, hogy csatlakoztunk a német központú act legal hálózathoz, ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy az évfordulót egy ilyen jelentős megbízással tudjuk ünnepelni. Szép és egyben kihívásokkal teli feladat egy ekkora cégcsoport jogi tanácsadást ellátni akár egy országban is, nem beszélve 10 másik országban működő ügyvédi iroda munkájának koordinálásáról.” – mondta el Bán Gergely, LL.M., az act legal |Bán és Karika Ügyvédi Társulás vezető partnere.

„Nagyon meggyőző volt az act legal hálózat dinamikus és profi hozzáállása, valamint a felmutatott referenciái, ezek együttesen vezettek a megbízás elnyeréséhez” – mondta el Wollner Péter, a cégcsoport közép-európai beszerzési vezetője.