30 százalékkal emelkednek a bérek a központi közigazgatásban - A kormánytisztviselők januártól jogosultak a megemelt illetményre

2019.03. 5. Jogi Fórum / MTI

A márciusi fizetéssel érkezik a kormánytisztviselők megemelt bére - közölte a Miniszterelnökség hétfőn. A közszféra béremelési programjának következő lépéseként most átlagosan 30 százalékkal emelkedik a központi közigazgatásban - a minisztériumokban és a háttérintézményeknél - dolgozó kormánytisztviselők bére.

A törvény szerinti új besorolása alapján a kormánytisztviselő január elsejétől vált jogosulttá a megemelt illetményre. A munkáltatóknak március 15-ig kell kiállítani az új kinevezési okmányokat, amelyből a tisztviselő értesül az álláshelyének besorolásáról és az új illetményéről.

A kormánytisztviselők a februári fizetésükkel egy összegben megkapják a fel nem használt szabadságuk megváltását is. A márciusi illetmény kifizetésével egyidejűleg, áprilisban fizetik ki a január-februári illetménykülönbözetet is. Átlagosan 30 százalékos béremelés történik, de ez - a munkáltató döntése alapján - egyénenként eltérő lehet.

Idén összesen 40 milliárd forintot fordít a kormány a közigazgatási bérek rendezésére - írta közleményében a Miniszterelnökség.

  • kapcsolódó anyagok
KORMÁNYZAT
KÖZTISZTVISELŐ