Összbírói értekezlet keretében jelentette be dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, hogy április 1-től egy évre Kiss Gabriellát bízza meg a Szegedi Ítélőtábla elnöki teendőinek ellátásával.

Handó Tünde a tanácskozáson köszönetet mondott Harangozó Attilának, a táblabíróság korábbi elnökének, valamint Kemenes Istvánnak, aki az elmúlt fél évben megbízott elnökként irányította az ítélőtáblát. Elmondta: a Szegedi Ítélőtábla korábban is jó munkát végzett, de a jövőben megoldandó feladatok új vezetést igényelnek. 

“Kiss Gabriella nemcsak szűkebb pátriájában, hanem országosan is elismert polgári bíró, olyan ember, aki többször is bizonyította, hogy egy-egy probléma felvetődésekor azonnal a legjobb megoldásra törekszik. Munkáját nagy hozzáértéssel és lelkesedéssel végzi, ezért született meg az a döntés, hogy egy éven át ő irányítsa a Szegedi Ítélőtáblát” – mondta Handó Tünde.  

Kiss Gabriella megköszönte a bizalmat, és azt hangsúlyozta, hogy a sikeres munka érdekében a Szegedi Ítélőtábla minden bírójával, alkalmazottjával együttműködve kívánja vezetni a táblabíróságot.

Kiss Gabriella 1989-ben diplomázott a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, majd a bírósági munkát az évben Békés megyében kezdte meg – a Gyulai Városi Bíróságon lett fogalmazó. 1991-ben nevezték ki bírósági titkárnak a Szegedi Városi Bíróságra, és itt lett bíró 1992-ben. 2005 júliusától a Csongrád Megyei Bíróság megyei bírájaként ítélkezett, majd 2008. március 1-től az ítélőtábla polgári ügyszakán lett bíró, 2013 szeptemberétől pedig tanácselnökként dolgozott elnöki megbízásáig.