Családi kisokos bírósági dolgozóknak - Családtámogatási lehetőségek A-tól Z-ig 2019-ben - OBH kiadvány

2019.04.24. Jogi Fórum / OBH

CSED, GYED, CSOK, mindezekről és számos gyermekek után járó és a fiatal házasok által igénybe vehető családtámogatásokról és kedvezményekről tájékoztat a Miskolci Törvényszék „Családi kisokos 2019” kiadványa. A füzetet dr. Répássy Árpád, a törvényszék elnöke és dr. Bácskay Ágnes bírósági titkár mutatta be a Duna TV Család-barát című műsorában.

A Miskolci Törvényszék elnöke elmondta, a mai magyar családtámogatási rendszer és a hatályos jogszabályok rendkívül szerteágazóak, nagyon sokféle módon támogatja a Magyar Állam a gyermekvállalást és a gyermeknevelést. A kiadvány teljes körű katalógusát adja a családtámogatási rendszernek. Mindenki, aki gyermeket szeretne vállalni, vagy akinek már gyermeke, gyermekei vannak, egy helyen összegyűjtve találja meg a kiadványban a családot támogató információkat.

A tájékoztató közérthető formában sorolja fel a különböző juttatásokat és azok igénylésének módját is. Az érdeklődők pontos tájékoztatást kapnak a gyermekek után járó szabadságokról, a családi adókedvezményről, de akár a gyermekek étkezési térítési díjkedvezményéről és a tankönyvtámogatásról is.

A Családi kisokos ITT elérhető.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL
CSALÁDTÁMOGATÁS