Bírósági fogalmazók nemzetközi megmérettetésen - Megkezdődött az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat THEMIS-A elődöntője

2019.04.25. Jogi Fórum / OBH

Megkezdődött az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (European Judicial Training Network – EJTN) THEMIS-A elődöntője a Magyar Igazságügyi Akadémián. Három napon át prezentálnak a nemzetközi mezőny csapatai, péntekre dől el, ki lesz a továbbjutó.

Az idei – immár 13. alkalommal meghirdetett - EJTN THEMIS 2019 központi témája az EU és az európai büntetőeljárás. A magyar csapatot ezúttal Pálfi Dóra, a XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság, Földvári Zoltán, a Debreceni Járásbíróság és Dely Diána, a Balassagyarmati Járásbíróság fogalmazója alkotja.

A versenyzőket az Országos Bírósági Hivataltól (OBH) Hornyák Szabolcs, a Győri Járásbíróság képviseletében pedig Varga Karolina segíti a felkészülésben. Szakmai konzultánsként a Hajdúböszörményi Járásbíróság büntető ügyszakos bírója, Rozsnyai Balázs támogatta a fogalmazókat.

A háromnapos elődöntőt a magyar csapat indította, csütörtökig a francia, olasz, albán, észt, bolgár, litván és a görög bíróságok csapatai is a szakmai zsűri elé állnak. A THEMIS-A elődöntő nyerteseit ünnepélyes keretek között pénteken hirdetik ki.

A THEMIS célja, hogy a jövő bírái és ügyészei megoszthassák egymással szakmai ismereteiket és tapasztalataikat, és bővíteni tudják tudásukat és kapcsolataikat kommunikációs, logikai és vitakészségeik segítségével.

A nemzetközi fogalmazói versenyen a magyar igazságszolgáltatás évek óta képviselteti magát. Tavaly a magyar csapat egészen a párizsi döntőig jutott.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL