A méltóság és az igazság hatalma - A 21. század bírósága - Bírósági épületfejlesztések építészeti szaklapban - A különszám itt letölthető!

2019.05.13. Jogi Fórum / OBH

A hagyományok és a modern építészeti elemek ötvözése, a bírósági, ügyviteli funkciók megteremtése - mindezeket a bírósági épületfejlesztési megoldásokat is bemutatja az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az Octogon együttműködésében a szaklap friss különszáma.

A bíróságok jelenleg 186 ingatlant használnak szerte az országban, összesen mintegy 485 ezer négyzetméter alapterületen. Gondos gazda  módjára történő kezelésüket, folyamatos fejlesztésüket az OBH biztosítja egyebek mellett a hazai igazságügyi épületek neves építésztervezőiről elnevezett Jablonszky Ferenc Program és Wagner Gyula terv forrásainak felhasználásával. Az építészeti szaklap kiemelkedő felújításokat és építészeti terveket sorakoztat fel. A kiadványban egyebek mellett a 2018 tavaszán átadott Egri Törvényszék és az Építőipari Nívódíjjal elismert Debreceni Ítélőtábla, Fellebbviteli Főügyészség és a Debreceni Járásbíróság is bemutatkozik. 

A bíròsági épületfejlesztések aranykoráról és azok céljairól Handó Tünde, az OHB elnöke, valamint Klenovics Róbert, a Műszaki Főosztály vezetője nyilatkozik. A debreceni építészeti megoldásokról Koller József Ybl- és Pro Architectura díjas építészmérnök ad érdekes információkat. 

Mindezek mellett az olvasók betekintést nyerhetnek a jövőben várható, jelenleg tervezés alatt álló fejlesztésekről. A balatonszemesi képzési központ, a Szegedi Törvényszék és Szegedi Járásbíróság, valamint az Érdi és a Tapolcai Járásbíróság látványterveit is megtekinthetik.

Az Octogon "A 21. század bírósága" című különszáma ITT letölthető.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL