Profi okmányhamisító üzemet működtetett egy 48 éves férfi - Az ügyészség a bűnösségét beismerő férfival egyezséget kötött

2019.07.11. Jogi Fórum / Fővárosi Főügyészség

Profi okmányhamisító üzemet működtetett egy 48 éves férfi. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a bűnösségét beismerő férfival az új Btk. alapján egyezséget kötött. Az egyezség alapján 41 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat

A vádirat lényege szerint a 48 éves férfi 2017 januárját megelőzően, a XI. kerületben különféle okmányokat hamisított, amely tevékenységéhez profi hamisító üzemet rendezett be, présgéppel, nyomtatókkal, nagyítókkal és úgynevezett ledes világítótáblákkal. A vádlott a hamisításhoz beszerezte a műanyag kártyákat, bizonyítvány borítókat, üres betétlapokat, fóliákat és hologram matricákat.

A férfi a fenti eszközökkel – többek között – vezetői engedélyeket, lakcímet igazoló és személyi igazolványokat állított ki kínai, ukrán és román nevek felhasználásával, illetve gépkocsi szerelő mesterlevelet, fittneszedzői képesítést igazoló oklevelet hamisított.

A terheltet a Készenléti Rendőrség Nemzet Nyomozó Iroda 2017. január 10-én elfogta, a hamisításhoz használt eszközöket pedig lefoglalta.

A Budapesti XI. és XXII. Ügyészség a büntetőeljárási törvény adta lehetőséget kihasználva - a bűnösségét beismerő - férfival, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélés érdekében egyezséget kötött.

Az ügyészség – az egyezség alapján – 41 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG