A Legfőbb Ügyészség és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete július 10. napján együttműködési megállapodást írt alá, melynek célja a gyermekek és a jövő nemzedék számára a biztonságos kibertér kialakítása, valamint a gyermekeket érintő kibertérben megjelenő fenyegetések elleni hatékony fellépés.

A megállapodásban kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyermekek zaklatása és kizsákmányolása elleni küzdelemre, a biztonságos online tér megteremtésére, valamint a gyermekek egészséges fejlődését lehetővé tevő környezet fenntartására.

A Legfőbb Ügyészség és az Egyesület rögzítette, hogy az együttműködés során lehetőséget biztosítanak egymásnak az általuk szervezett előadásokon és konferenciákon való részvételre, valamint évente két alkalommal megbeszélést tartanak, melyen értékelik a közös tevékenységüket.

Az együttműködés keretén belül abban is megállapodtak, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete által működtetett ún. hotline vonalra érkező, különösen a kiskorúak nagyobb csoportja ellen elkövetett bűncselekményekről, illetve a sérelmükre megvalósított zaklató cselekményekről az egyesület – a szükséges feljelentés megtétele mellett – közvetlenül a Legfőbb Ügyészséget is tájékoztatja.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete „Sose add meg idegeneknek az adataidat” című filmje: