Milyen szerepe van az automata öntözőrendszerek kiépítésénél a műanyag csöveknek?

2019.07.22. automataontozorendszer.com

A nyári időjárásra nem lehet elég jól felkészülni, mert hiába hoznak a folyamatosan ismétlődő frontok esőket, nem nevezhető kielégítőnek a csapadék mennyisége. Miért? Mert egyszerre rengeteg eső esik, ami nem tud beszivárogni a talaj mélyebb rétegeibe, ezért nem hasznosul a növényeknél. Ezért érdemes a kertünkben, a mezőgazdasági területeken öntözőrendszerek kiépítésébe belefogni, hogy egyenletes legyen a növények számára a vízutánpótlás. (X)

Az automata öntözőrendszerek egyik létfontosságú eleme a műanyag cső, ami azért praktikus, mert kellően rugalmas, állja a nap káros sugarait, és lényegesen olcsóbb, mint korábbi elődei.

A KPE cső teret hódít

A K.P.E. cső más néven kemény polietilén, ami a műanyagok egyik fajtája. Azért fejlesztették ki, mert a gyors és könnyed összeszerelés nagyon fontos szempont lett az öntözőrendszerek kiépítésénél, legyen az a mezőgazdasági területeken vagy a kertünkben.

További előnye, hogy tartós anyag, hiszen nincs benne olyan elem, ami korrodálódna, kopna, ezért cseréjére csak ritkán kell gondolni. Méretre vágható, más KPE idomokkal is könnyedén összekapcsolható. Ezért van arra lehetőség, hogy a növekvő mezőgazdasági területeken bővíteni lehet a műanyag vezetékrendszereket KPE idomok összekapcsolásával.

A műanyag csövek alkalmazási területei

A KPE cső anyaga nagyon strapabíró, aminek a keresztmetszete határozza meg azt, hogy mekkora víznyomással lehet használni. De a mezőgazdasági területeken kívül még számos ipari alkalmazása ismert: épületgépészetben a gázvezetékek és vízvezetékek is egyre gyakrabban készülnek KPE csövekből, idomokból.

A mezőgazdasági öntözés terén is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az AutomataÖntözörendszer.com-nál is kapható KPE idom, amivel meg lehet oldani a pázsit, a virágoskertek, a gyümölcsösök, a veteményesek, a kiterjedt mezőgazdasági földek öntözése során használt KPE csövek összekötését is.

A víz- és energiatakarékos csepegtető öntözéses rendszerek csővezetékei is egyre gyakrabban készülnek műanyag csövekből, de a szórófejes automata öntözőrendszerek kiépítése esetében is egyre kedveltebb alapanyag.

Miért kedvelik a szakemberek?

Az öntözőrendszerek telepítésével foglalkozó szakemberek nagyon kedvelik, mert könnyű és roppant hatékony vele dolgozni. A lágy műanyag csövek könnyen hajlíthatók, méretre vághatók, és a változatos idomok és gyors csatlakozók széles kínálata lehetővé teszi azt, hogy szinte bármilyen megoldást kivitelezzünk. A maximális víznyomás, amit a csövek elbírnak 3,2-10 bar.

Mire figyeljünk az automata öntözőrendszer kiépítésénél?

A műanyag csövekre vonatkoztatva, egy öntözőrendszer kiépítésénél az első lépés, hogy megmérjük, hány méter csőre van szükség. Az AutomataÖntözőrendszer webáruházában 100 méteres kiszerelésben, vagy akár méterre is meg lehet vásárolni a műanyag csöveket és a locsoláshoz, öntözéshez szükséges további kiegészítő berendezéseket, elemeket is.

  • kapcsolódó anyagok
PR