Karikagyűrű választása 10 pontban

2019.07.26. karikagyuru.hu

Jelenlegi cikkünkben 10 pontba szedtük azokat a fontos tudnivalókat, amiket érdemes végiggondolni ahhoz, hogy kiválasszuk a tökéletes karikagyűrűt, amit öröm lesz egy életen át viselni. (X)

1. Ma már nem kötelező, hogy egyforma legyen a férj és a feleség gyűrűje. Elegendő, ha a 2 gyűrű csak főbb vonalaiban egyezik, hogy azért mégis látszódjon rajtuk, hogy a gazdáik összetartoznak. Ez főleg azért alakult így, mert a férfiak a letisztultabb, egyszerűbb vonalakat kedvelik, szemben a nőkkel, akik nem bánják, ha van egy kis csillogás is az ékszerben. Épp ezért nem ritka, hogy a női tartalmaz egy apró követ.

2. Alapvetően 3 féle aranyat különböztetünk meg, ha a szín kerül szóba. A hagyományos sárga arany, a fiatalosabb fehér arany és az egyre trendibb vörös arany. Ha nem tudunk, nem feltétlenül kell választanunk a háromból, hiszen a színek ötvözete is nagyon kelendő.

3. Ahogy fent említettük, az a leggyakoribb, hogy a jegygyűrűk női darabja tartalmaz egy apró követ, ami lehet gyémánt vagy akár színes drágakövek egyaránt. A férfi gyűrűk többnyire ékkő nélkül készülnek, bár igény szerint kerülhet abba is kő.

4. Az, hogy széles vagy éppen vékony legyen-e a gyűrű, többnyire szubjektív, bár a nagyon vékony soha nem praktikus, mert könnyen sérülhet. Teltebb, vastagabb ujjakon jól mutatnak a vékonyabb, de nem túl vékony gyűrűk, míg hosszú és vékony ujjakon a vastagabbak is nagyon szépek tudnak lenni.

5. Ha van előzetes terv vagy kedvenc, akkor sem kell megijedni, hiszen ma már az interneten tájékozódnak először a párok. Ez a divat és az árak szempontjából is reális, hiszen kapunk egy képet arról, hogy hova is tegyük az elképzeléseinket. Nagyon fontos, hogy a nagyon alacsony ár mindig gyanús, hiszen az vagy a minőség vagy a garancia rovására megy. Érdemes ettől függetlenül élőben is felpróbálni pár gyűrűt, hogy lássuk, hogy mi áll jól.

6. A gyűrűk felülete sem mindegy, hogy milyen, hiszen attól lesz különleges és egyedi, hogy valamiben különbözik a többitől. A legkedveltebbek a fényes, a matt és a vésett darabok. Ha kopna idővel a fénye, akkor bármelyik ékszerészetben van lehetőség polírozásra, sőt a Karikagyűrű oldalán korlátlan tisztítás és felújítás garanciát találunk a náluk vásárolt darabokra.

7. Előfordulhat, hogy a pár egyik vagy éppen mindkét tagja fémallergiában szenved. Szerencsére nem kell lemondani az arany gyűrűről, mert ebben az esetben a különböző fémek helyett palládiummal ötvözik az aranyat, így elkészül a tökéletes gyűrű allergiásoknak.

8. Már a gyűrű alakját is megválaszthatjuk. A szögletes, geometrikus gyűrűk szerencsére csak kívül olyanok, belül gömbölyűek és kényelmesek.

9. Az esküvő után többségében a jobb kéz gyűrűs ujján viselik a párok a gyűrűt, így érdemes már a próbánál is ezt az ujjat alapul venni.

10. Végül pedig a költségvetés, ami sokat számít a karikagyűrű kiválasztásánál. Már előre tisztázzuk, hogy mennyit szánunk a gyűrűkre. Ez azért is praktikus, mert az ékszerüzletben is az adott árkategóriában tudunk gyűrűket nézni.

  • kapcsolódó anyagok
PR