Fejlemények a Quaestor ügyben - Heti öt tárgyalási napon folyik a bizonyítási eljárás

2019.09.25. Jogi Fórum / Fővárosi Főügyészség

Az ún. Quaestor ügyben a Fővárosi Törvényszéken heti öt tárgyalási napon folyik a bizonyítási eljárás. Az ügy legújabb fejleménye, hogy a nyomozás és a bírósági eljárás során eddig is eljárt tőkepiaci szakértő - néhány nappal a véleményének előterjesztésére előírt határidő lejárta előtt - bejelentette elfogultságát.

A szakértő az elfogultság bejelentésénél arra hivatkozott, hogy a 90-es évek végének legnagyobb gazdasági bűnügyében a nyomozás során érintett volt, jogi képviselőjeként a Quaestor ügy egyik jelenlegi vádlottjának a védője járt el, akivel azóta is tartja a kapcsolatot. A tőkepiaci szakértő ezt a nyilatkozatát pár nappal az újabb szakértői véleményének előterjesztésére előírt határidő (09.30) lejárta előtt tette meg, annak ellenére, hogy a nyomozás és az eddigi bírósági eljárás során korábban többször is úgy nyilatkozott, hogy nem elfogult.

A bíróság a büntetőeljárási törvény szabályai alapján az eljárásból a szakértőt kizárta. A Fővárosi Főügyészség az ügyben szükséges intézkedéseket megteszi.

Kapcsolódó cikk:

Érdekes fejlemények a Quaestor ügyben - A cégvezetők természetfeletti erőktől várták a befektetői pénzek megtérülését

Újabb, 2,2 milliárd forintos sikkasztás vádja a Quaestor-ügyben - 8 személlyel szemben nyújt be újabb vádiratot a Fővárosi Főügyészség

Védők kizárásáról rendelkezett a bíróság a QUAESTOR-ügyben - Újabb 50 tárgyalási napot tűzött ki a Fővárosi Törvényszék

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG
PÉNZÜGYI JOG
IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ