Az Allen & Overy budapesti irodájának vezető ügyvédje, Sahin-Tóth Balázs is tagja volt annak az ügyvédi csapatnak, amely éveken át tartó, nonprofit jellegű önkéntes munkavégzéssel elérte, hogy kártérítést kapjanak a szegregált gyöngyöspatai roma gyerekek. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) által 2015-ben indított perben a Debreceni Ítélőtábla másodfokon a napokban hozta meg az erre vonatkozó ítéletét.

Az Allen & Overy és az ügyvédi csapat többi tagja, Kegye Adél (CFCF), Hernádi Eleonóra (dr. Hernádi Eleonóra Ügyvédi iroda) és Gárdos Péter (Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda) kiemelkedő elismerésben részesült ezért a munkáért a Financial Times „FT Innovative Lawyers: Europe – Rule of Law and Access to Justice” díjának éves rangsorolásában, amely azokat a leginnovatívabb ügyvédi irodákat és ügyvédeket részesíti megkülönböztetett elismerésben, amelyek egy adott jogi területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Az ügyvédi csapat elvégzett munkája is segíti az ENSZ által 2015-ben elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals, SDGs) megvalósítását, elsősorban az 1. célkitűzést, a szegénység felszámolását, valamint a 4. célkitűzést, a minőségi oktatás biztosítását.  Ma már egyre több vállalat és szervezet dönt úgy, hogy tevékenyen részt vesz a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításában.

Sahin-Tóth Balázs ügyvédi karrierje részének tekinti a közjót szolgáló nonprofit jellegű önkéntes munkavégzést, azaz a pro bono tevékenységet. Az Allen & Overy vezető ügyvédje kiemelkedő szerepet játszik a magyarországi pro bono kultúra fejlesztésében. Az Allen & Overy budapesti irodája a magyar társadalom iránti elkötelezettsége jegyében mára a pro bono tevékenység nemzetközileg is elismert központjává tette a budapesti ügyvédi irodát.

„A roma lakosság felzárkózásának leghatékonyabb módja, hogy a roma gyerekek minőségi oktatásban részesüljenek. Így könnyebben tudnak beilleszkedni a társadalomba, hasznos munkát végezni, illetve önmaguk és családjuk számára biztos jövőt teremteni. Örülök, hogy munkámmal ezt a folyamatot segíteni tudtam és segíteni fogom a jövőben is” – nyilatkozta Sahin-Tóth Balázs, az Allen & Overy budapesti irodájának vezető ügyvédje.

„Ez a rangos nemzetközi elismerés is megerősít abban, hogy milyen fontos a pro bono kultúra elterjesztése, annak érdekében, hogy egy stabil, egymásra odafigyelő, toleráns társadalmat hozzunk létre” – mondta Sahin-Tóth Balázs.

„Ez a rangos elismerés azt az elkötelezettséget jutalmazza, amellyel Balázs és az ügyvédi csapat többi tagja hosszú időn át és kitartóan képviselte a gyöngyöspatai szegregált roma gyerekek érdekeit.  Örülök és egyben támogatom, hogy az Allen & Overy budapesti irodája önkéntes, pro bono munkával a jövőben is segítse a társadalmilag hasznos célok megvalósítását és a deszegregáció EU által is kiemelkedő jelentőségűnek ítélt ügyét” – tette hozzá Lengyel Zoltán, az Allen & Overy budapesti irodájának vezető partnere.