Új vezető az Országos Bírósági Hivatal élén - Répássy Árpád október 1-jével lép az elnökhelyettesi tisztségbe - portréfilm

2019.10. 1. Jogi Fórum / OBH

Áder János köztársasági elnök 2019. október 1-jével Répássy Árpádot nevezte ki az Országos Bírósági Hivatal (OBH) új elnökhelyettesévé. Az új vezető markáns célkitűzéseket fogalmaz meg a bírói ethosz fejlesztésével összefüggésben, a közösség erejére építve fontos feladatának tartja a bírói ön- és jövőkép építését.

Répássy Árpád 1997 óta teljesít szolgálatot a bírósági szervezetben. 2003-ban kapott bírói kinevezést az Ózdi Városi Bíróságra. 2006-tól a Miskolci Városi Bíróságon, 2010-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon ítélkezett polgári ügyszakban. Ugyanebben az évben a Miskolci Járásbíróság elnöke lett, 2016-tól pedig a Miskolci Törvényszék elnöke volt. Az elmúlt években az OBH számos munkacsoportjában és projektjében is közreműködött.

Az OBH elnökhelyettesi tisztségére benyújtott pályaművében markáns célkitűzéseket fogalmazott meg a bírói ethosz fejlesztésével összefüggésben, a közösség erejére építve fontos feladatának tartja a bírói ön- és jövőkép építését.

A kinevezés alkalmából portréfilm is készült az OBH új elnökhelyetteséről - itt megtekinthető:

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL