Hat és fél év börtönre ítélte a bíróság jogerősen azt a pécsi ügyvédet, aki kétmilliárd forintot csalt el ügyfeleitől. E. Levente még 2010-ben több súlyos fenyegetést követően, családja és önmaga védelme érdekében jelentette fel saját magát az ügyészségen.

Az egész országra kiterjedő ügyben az ügyvéd 2007-től folyamatosan különböző összegeket vett át kölcsönbe és letétbe befektetési célból, de a befektetésekből nem lett semmi. A megrövidített ügyfelek többsége magánszemély, de a károsultak között vannak önkormányzatok, cégek és egy szerzetesrend is.

Az ügyvéd azt állította, hogy a befektetésre szánt összegeket különböző pénzügyi manőverekkel a mögötte álló személyek kamatoztatni tudják és ezzel a piacinál lényegesen magasabb nyereséget, havi 5-7 százalékos kamatot tudnak elérni. Több mint 200-an dőltek be neki, így 2 milliárd forintot meghaladó összegű kárt okozott, melyből 914 millió forint térült meg.

A bejelentett fellebbezések folytán a másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az I. rendű vádlott ügyvéd cselekményeit 180 rendbeli csalás bűntettének és 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségének minősítette, 2 rendbeli csalás bűntettének vádja alól felmentette. Az elsőfokú Szekszárdi Törvényszék által E. leventére kiszabott 8 éves börtönbüntetést 6 év 6 hónap szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra enyhítette. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, amely a csaló ügyvédet 8 évre eltiltotta az ügyvédi hivatás gyakorlásától.

E. Leventének két vádlott-társa is volt, mindketten ügyvédkollégák: H. Erzsébet Szekszárdon, M. Zsuzsanna Dombóváron szerveztek ügyfeleket. Ők pénzbüntetéssel és felfüggesztett szabadságvesztéssel megúszták. A két segítőt sikkasztással, illetve csalással vádolják, az általuk okozott kár vélt nagysága azonban „csak” mintegy 70 millió forint.