Hatékony jogi segítség a kényszerintézkedésekkel kapcsolatos eljárásokban - Ingyenesen letölthető kézikönyv ügyvédeknek!

2019.11. 5. Jogi Fórum / Magyar Helsinki Bizottság

A kirendelt védőként való eljárásról és a letartóztatásról, valamint a gyermekkorú terheltek védelemhez való jogának megerősítéséről - Megjelent a Magyar Helsinki Bizottság két ügyvédeknek szóló kézikönyve!

A kirendelt védőként való eljárásról és letartóztatásról szóló kézikönyv praktikus segítséget nyújt - különösen a hátrányos szociális helyzetben lévő terheltek - hatékony képviseletéhez. A kézikönyv felvázolja a kirendelési rendszerrel és a letartóztatás új szabályaival kapcsolatos helyzetet és megoldandó kérdéseket, amelyekre javaslatokat ad. Gyakorlati ötleteket nyújt például arra, hogy hogyan kommunikáljanak a jogi képviselők a védencükkel, kirendelt védőként miként jár a díjuk, és mit tegyenek, ha indokolatlannak tartják azt a hivatkozást, hogy a nyomozati cselekmény halaszthatatlan. A kézikönyv - többek között - tartalmaz egy mintaérvelést a letartóztatással szemben valamint az Emberi Jogok Európai Bíróságához címzett kérelmet. (A kézikönyv az Európai Unió által támogatott projektben készült.) - A kézikönyv ITT elérhető.

A fiatalkorú terheltek védelemhez való jogáról szóló kézikönyv végigveszi az új európai uniós irányelv előírásait, betekintést ad a serdülőkori fejlődés szakaszaiba, valamint praktikus ötleteket nyújt a gyermekekkel való kommunikációhoz. A kézikönyvből készített gyakorlati útmutató a legfontosabb tudnivalókat foglalja össze. (A kézikönyv az Európai Unió által támogatott projektben készült.) - A kézikönyv ITT elérhető.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG
GYERMEKJOGOK
HELSINKI BIZOTTSÁG