Az Acritas piackutató cég idén is rangsorolta a Globális Vezető Ügyvédi Irodákat. A Baker McKenzie-t immár a tizedik éve választották meg a világ legelismertebb ügyvédi irodájának.

A Baker McKenzie tovább növelte előnyét a többi jogi céghez képest, ugyanis egyedüliként szerezte meg az Acritas Global Elite Law Firm Brand Index maximálisan elérhető pontszámát. Ennek köszönhetően 57 ponttal előzte meg a második helyen végzett DLA Piper irodát. A harmadik helyet idén a Jones Day nyerte el.

Az Acritas globális márkaindex készítése során az ismertséget, a kedveltséget, valamint az országhatárokon átívelő tranzakciós ügyletek és peres eljárások elismertségét figyelembe véve alakították ki a globális ügyvédi irodák közötti rangsort. A listát az egymilliárd dollárt árbevételt (mintegy 300 milliárd forintot) meghaladó cégek közel 1600, jogi szolgáltatásokat igénybe vevő vezetőinek értékelése alapján állították össze.

„A piac gyökeres átalakulása mára elfogadottá vált az üzleti életben, mivel az új versenyhelyzet és a legfrissebb technológiák sosem látott változásokat hoznak magukkal. Ennek megfelelően ügyfeleink olyan ügyvédekkel kívánnak dolgozni, akik képesek irányítani, kitűnni és rendkívül gyorsan alkalmazkodni a folyamatosan formálódó világunkhoz” – hangsúlyozta Milton Cheng, a Baker McKenzie Globális vezetője.

„A Baker & McKenzie hazánkban több mint 30 éve lát el helyi és országhatárokon átívelő komplex, speciális és magas szintű tudást igénylő jogi ügyeket. Többek között Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb M&A, ingatlanjogi és versenyjogi tranzakcióiban nyújtunk tanácsadást ügyfeleink számára. Alapvető célunk, hogy a technológiai fejlődéssel és világ változásaival lépést tartsunk. Büszkék vagyunk arra, hogy a szakma már egy évtizede minden évben globálisan elismeri eddigi teljesítményünket, amelyhez saját eszközeinkkel a helyi piacon is igyekszünk hozzájárulni. Célunk, hogy a továbbiakban is a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsuk megbízóink számára minden területen, beleértve a legújabb ágazatokat és technológiai irányokat is.” – mondta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője.