További 6,6 millió szájmaszk gyártását kezdik meg a büntetés-végrehajtási (bv-) intézetekben, miután Törökországból nyolc tonna alapanyag érkezett – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) csütörtökön.

Közleményük szerint az operatív törzs feladatmeghatározása alapján a büntetés-végrehajtási szervezet napi 24 órában gyártja az egészségügyi védőmaszkokat.

Egészségügyi védőmaszkokat készítenek a fogvatartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Debrecenben 2020. március 26-án. – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A Törökországból most érkezett nyolctonnányi alapanyag elegendő lesz arra, hogy az Adorján-Tex Kft., a bv gazdasági társasága még 6,6 millió szájmaszkot állítson elő. A gyártási kapacitás jelenleg napi 33 ezer darab – jelezték.

Az Adorján-Tex Kft. a büntetés-végrehajtás fogvatartottakat foglalkoztató gazdasági társasága, amelynek fő profilja textilipari tevékenység: ágyneműk, függönyök, asztalterítők, törölközők, egészségügyi termékek – lepedők, takaró- és párnahuzatok, köpenyek, ingek, nadrágok, tunikák, műtősruhák -, valamint munka- és védőruhák, formaruhák gyártása – közölte a BVOP.