A Veszprémi Járási Ügyészség zugírászat bűntette miatt emelt vádat egy volt budapesti ügyvéd ellen, aki az ügyvédi kamarából történt kizárását követően is szorgalmasan praktizált különböző bíróságok előtt.

A 67 éves elkövető 1991 júliusától dolgozott ügyvédként, azonban az illetékes ügyvédi kamara 2013-ban fegyelmi büntetéssel sújtotta és kizárta a tagjai közül, melynek végrehajtását ekkor még három évre felfüggesztette. A kamara 2017-ben újabb szándékos fegyelmi vétség elkövetése miatt elrendelte a kizárás végrehajtását, így a vádlott kamarai tagságát 2017 augusztusában törölték. 

Az elkövetőt ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy a kizárását követő több hónapon át – miközben ügyvédi tevékenységre már nem volt jogosult – munkadíj ellenében az ország különböző bíróságai előtt, így különösen Budapesten, Veszprémben, Monoron, Nagykőrösön, Miskolcon, Székesfehérváron, Cegléden jogi képviseleti, ügyvédi tevékenységet végezzen. Mindeközben régi és új ügyfeleiben is azt a látszatot tartotta fenn, hogy tevékenységét jogszerűen folytatja. 

Az ügyészség a kizárás ellenére praktizáló ügyvéddel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a Veszprémi Járásbíróság végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki vele szemben, tiltsa el az ügyvédi foglalkozástól, a bizonyítottan jogosulatlan tevékenységgel szerzett vagyonát pedig kobozza el.