Négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Worcesteri Bíróság a 47 éves Andrew Lewist, mert élettársa tudta nélkül kiszurkálta az óvszereket és így szeretkezett vele. A bíró bizalomvesztéssel indokolta a súlyos ítéletet.

A barátnő, Lynette McClement úgy jött rá párja tettére, hogy az éjjeliszekrényében talált egy gombostűt, mellette pedig kiszurkált becsomagolt óvszereket. Amikor megnézte a kukába dobott használt darabot, rájött, hogy a férfi átverte őt, ezért feljelentette a rendőrségen.

Andrew Lewis végül bevallotta tettét, de – ahogy barátnője a bíróságon elmondta – határozottan tagadta, hogy az lett volna a célja, hogy teherbe ejtse. Állítása szerint csak abban reménykedett, hogy az aktus közben elszakad az óvszer, így barátnője megtapasztalja, milyen jó óvszer nélkül szeretkezni. Az angol férfi arra is számított, hogy a barátnője az élmény hatására áttér majd a fogamzásgátló tabletta használatára.

Nicholas Cole bíró – Forrás: Twitter

Nicholas Cole bíró elmondta: Andrew Lewis szerencsés volt, hogy nem ejtette teherbe barátnőjét, aki többször közölte vele, hogy nem akar tőle gyermeket. Abban is megegyeztek, hogy csak óvszerrel szeretkeznek, ezért “a cselekmény alattomos, ami a sértett bizalmának megrendüléséhez vezetett” – tette hozzá indoklásában a bíró.

Lewis lehajtott fejjel hallgatta végig az ítéletet. Talpig fehérben, bőrönddel jelent meg a bíróságon, mert számított arra, hogy az ítélethirdetés után rögtön meg kell kezdenie szabadságvesztés büntetését. Jó magaviselet esetén két év múlva szabadulhat.