A Brooklyni Legfelsőbb Bíróság bírájának fia is tevékenyen részt vett a Capitoliumban kitört zavargásokban. A 34 éves Aaron Mostofskyt Brooklynban vette őrizetbe az FBI. Apja Shlomo Mostofsky a Kings County Supreme Court bírája.

A Brooklyni Legfelsőbb Bíróság bírójának fia a Donald Trumpot támogató tiltakozókat erősítette, akik feldúlták az Amerikai Egyesült Államok Capitoliumának épületét. Aaron Mostofsky szőrmékbe és golyóálló mellénybe öltözve csatlakozott a lázongók első hullámához, akik elárasztották a kongresszus termeit, és arra kényszerítették a törvényhozókat, hogy meneküljenek, mielőtt igazolják Joe Biden választási győzelmét. Több fotón is látható a szenátusban, kezében egy fapálcával és egy rendőri pajzzsal, egy konföderációs zászlót viselő férfi oldalán.

A fiatal férfi apja Shlomo Mostofsky, Brooklyn egyik jeles modern ortodox zsidó alakja, a Fiatal Izrael Nemzeti Tanácsának volt elnöke. Tavaly januárban a Brooklyni Demokrata Párt támogatásával választották meg a Kings County Legfelsőbb Bíróságra.

Az ifjú Mostofsky nyilatkozik:

Aaron Mostofskyt lopással és jogellenes belépéssel vádolja az ügyészség. A bíróság döntése értelmében a fiatal férfi 100 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. A szökés, elrejtőzés és a tanúk befolyásolásának veszélyére tekintettel lakhelyelhagyási tilalmat is  elrendeltek az ifjú Mostofsky ellen, amit GPS nyomkövbetővel ellenőriznek.