Macska képében jelent meg egy taxasi ügyvéd az online tárgyaláson - Egy világraszóló derültséget okozó felvétel - Itt megtekinthető!

2021.02.15. Jogi Fórum / Fóris Gábor

Tárgyalást kellett félbeszakítani egy amerikai bíróságon, mert az egyik ügyvéd macska képében jelent meg az online térben. Az idős férfi számítógépén bekapcsolva maradt a webkamera alkalmazás szűrője, ezért a tárgyalás résztvevői egy beszélő kiscicát láttak a jogi képviselő helyett. A felvétel világraszóló derültségek okozott a járvány-sújtotta időkben.

Az eset a Texas állam 394. kerületi bíróság egyik polgári tárgyalásán történt. Rod Ponton presidio megyei ügyvéd titkárnője számítógépén jelentkezett be a tárgyalásra. A bejelentkezést követően az idős férfi észrevette, hogy valami nem stimmel, ám - gyakorlat hiányában - nem tudta, hogyan lehet kikapcsolni a macskaszűrőt, melyet titkárnője állított be még valamikor a tárgyalást megelőzően. A cicafejet Ponton asszisztenciája sem tudta eltüntetni a monitorról.

"Azt hiszem bekapcsolt egy filtert a video beállításoknál. Amennyiben részt kíván venni a tárgyalások, kérem kapcsolja ki" – mondja a felvételen Roy Ferguson bíró a 'macskabőrbe bújt' ügyvédnek. "Hall engem bíró úr?" - kérdezi Ponton a bírót. "Én hallom, de azt hiszem ez egy filter." - érkezik a válasz a bírótól. "Igen, de nem tudom, hogyan kell eltávolítani. Kértem a titkárnőmet is, de neki sem sikerül." - mondja az ügyvéd. "Higgye el, én vagyok az! Nem vagyok  macska!" – tette hozzá Ponton az alig egy perces felvételen. Utóbbi mondat azóta szállóigeként járta be a világot.

A szűrőt végül sikerült közös erővel kikapcsolni, így a tárgyalás is tovább folytatódott.

"Boldog vagyok, hogy ebben a nehéz időszakban, amit most átél a világ, sikerült megnevettetnem egy egész országot" – mondta a New York Times-nak az Egyesült Államokban azóta 'cat lawyer'-ként - vagyis 'macska-ügyvédként' - elhíresült Rod Ponton. A felvétel mára az egész világot bejárta, egy csepp derűvel fűszerezve a járvány okozta borút.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
ÜGYVÉDSÉG
JÁRVÁNYÜGY
USA