A bitcoin eszeveszett száguldása és az árfolyamának a kilövése mellett egyszerűen nem mehettünk el szó nélkül. Méghozzá olyannyira nem, hogy külön bejegyzésben szerettünk volna foglalkozni magával a témakörrel. (X)

Úgyhogy a cikkben összeszedtük a bitcoinnal kapcsolatos mérföldköveket a közeljövőből, illetve a lehetőségeinkhez mérten megpróbáltunk egy kicsit a jövőbe is tekinteni.

Lassan meg sem lepődünk annak a hírén, hogy a bitcoin újabb csúcsot döntött

2020. december 16-a bizony elképesztően fontos dátumnak számít a bitcoin történetében. Erre a napra datálható ugyanis annak a mérföldköve, hogy a bitcoinnak sikerült átszakítania a 20 000 dolláros árfolyamot.

Ahogy pedig ilyen esetekben lenni szokott, gyakorlatilag nem igazán utalnak a jelek bármiféle megállásra. Sőt, igazából lassításról vagy megtorpanásról sem beszélhetünk. A bitcoin árfolyama eszeveszetten tör felfelé, immáron jó néhány hónap leforgása alatt szinte rendületlenül.

Mikortól is lendült ekkorát a bitcoin árfolyama pontosan?

Az úgynevezett bika piac nagyjából a nyári hónapokban érkezett el a bitcoin kapcsán. Ekkorra ugyanis a kriptovalutának sikerült valamelyest kimásznia a pandémia okozta gödörből, hogy aztán egy meredeken felfelé ívelő pályára tudjon állni.

Ez a tendencia pedig a nyár utolsó hónapjaitól kezdve gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen. November első periódusában sikerült túllépni a 15 000 dolláros szintet, hogy aztán bő egy hónappal később a 20 000 dolláros árfolyamszintet is kérdés nélkül szakítsa át a bitcoin.

A lendület pedig azóta sem akar alábbhagyni. Sőt, valami elképesztő őrület lengi körül magát a bitcoint, és nehéz megmondani, hol is lehet ennek a nem akármilyen jelenségnek a csúcspontja.

Erősen úgy fest, hogy a bitcoin szemszögéből nézve 2021 elképesztő év lesz

Bizony az intézményi befektetők és az ismert piaci szereplők megjelenése az, aminek hatására a bitcoin árfolyama majdhogynem a sztratoszféráig lőtt ki. Úgyhogy ennek fényében tényleg nem túlzás kijelenteni azt, hogy a bitcoin kapcsán bizony 2021 nem akármilyen év lehet.

Hogy merre és mekkora értéknél lehet maga a csúcspont? Most őszintén, ember legyen a talpán, aki ezt jelen állás szerint meg tudja mondani. Olyan erőteljesen száguld ugyanis a bitcoin vonat, hogy a végállomást megjósolni nem kis teljesítmény lenne.

A fontos kérdés sokkal inkább az, hogy felülünk-e erre a szélsebesen utazó vonatra? A legtöbbeket ugyanis minden bizonnyal ez a kérdés foglalkoztatja. Mikor érdemes beszállni? Mikor lesz ez már túl késő? Illetve hol lesz az a pont, amikor inkább kiszállni kellene? Lesz-e egyáltalán ilyen pont?

Izgalmas tényezők ezek, úgyhogy ennek fényében azt mindenképp megjósolhatjuk, hogy 2021 izgalmas évnek ígérkezik.