Jövő hét közepén nyithatnak a teraszok!- Kormányfői bejelentés

2021.04.14. Jogi Fórum / Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldala

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3 és fél millió beoltott emberben határozta meg. Ha ezt elérjük (várhatóan a jövő hét közepén ez meglehet), kinyithatnak a teraszok - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök ma Facebook-oldalán.

A miniszterelnök hozzátette: "Hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, ezért az őket terhelő teraszdíjat eltöröljük."

A kormány döntött az iskolák jelenléti oktatásának újraindításáról is. "Csak fokozatosan s óvatosan haladhatunk, ezért türelmet és megértést kérek a szülőktől" - mondta Orbán Viktor.

Április 19-dikén hétfőn kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait - jelentett be a kormányfő. A fölső tagozatos osztályokban egyelőre marad az otthoni, digitális alapú oktatás. A felső tagozatos diákok a középiskolásokkal együtt május 10-dikén térnek majd vissza az iskolákba.

"Mindenkit arra kérek, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltáséletetmenthet" - hangsúlyozta Orbán Viktor. "Kérem Önöket, hogy a felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat" - zárta bejelentését a kormányfő.

  • kapcsolódó anyagok
JÁRVÁNYÜGY