Fizetős luxuscellák az ukrán büntetés-végrehajtásban - Eddig 33 millió forintnyi hasznot hoztak a VIP-zárkák az állám számára

2021.04.29. Jogi Fórum / Fóris Gábor

Jövedelmező kezdeményezésnek bizonyult az urán büntetés-végrehajtási intézetek VIP-cellái, ugyanis eddig 3 millió hrivnya - 33 millió forint - hasznot hozott a program az állam számára. Összesen 36 fizetős zárkát létesítettek eddig 26 ukrajnai vizsgálati börtönében.

Fotelek, kényelmes ágyak, légkondicionáló, lapos TV, műholdas csatornák, virágok és könyvek – ezek teszik komfortossá a gazdag bűnözők előzetes letartóztatásban töltött napjait Ukrajnában. A luxuscellákhoz - a fizetendő díjért cserébe - saját konyha és fürdőszoba is jár.

Forrás: UNIAN hírügynökség

A VIP-cella program sikerességéről elsőként Denisz Maljuszka igazságügyi miniszter számolt be közösségi oldalán. A bejegyzésben a tárcavezető kiemelte: a ukrajnai vizsgálati fogházban létesített zárkák „kiadásából” befolyt összegből 39 darab, összesen 280 férőhelyes cellát újítottak fel, ahol térítésmentesen tartózkodnak az előzetesben lévő fogvatartottak.

Forrás: UNIAN hírügynökség

A miniszter kitért arra is, hogy nemcsak Kijevben, hanem Odesszában, Hmelnickijben, Mikolajivban és más városok büntetés-végrehajtási intézeteiben is végeztek korszerűsítéseke, ezzel folyamatosan javulnak a fogvatartottak elhelyezési körülményei Ukrajnában.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS
UKRAJNA