Keddtől már a Magyarországon élő külföldiek és a taj-számmal nem rendelkező, külföldön élő és külhoni magyarok is regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn.

A kormany.hu oldalon megjelent közlemény szerint az oltási program előrehaladásával és a járvány megfékezése érdekében keddtől már a Magyarországon élő külföldiek és a taj-számmal nem rendelkező, külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon – hétfőn megjelent a kormányrendelet a Magyar Közlönyben.

Hozzátették: a személyazonosság hitelesítése érdekében a regisztrációs felület számukra módosult.

Az oltást a Magyarországon élő külföldiekkel kezdik, a külföldön élő magyarok oltására csak később kerülhet sor – írták. Az itt élő külföldiek oltása május második felében kezdődhet meg, ennek részleteiről később adnak tájékoztatást – tartalmazza a közlemény.

A taj-számmal nem rendelkező, Magyarországon élő külföldieknek a regisztráció során szükséges megadniuk a nevüket, az életkorukat, az e-mail-címüket, a telefonszámukat és az értesítési címüket. Valamint a tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek esetében a tartózkodási engedélyük számát, vagy a személyazonosító számukat, továbbá az útlevél vagy a személyazonosító igazolványuk okmányazonosítóját.

A taj-számmal nem rendelkező, külföldön élő és a külhoni magyar állampolgároknak a regisztráció során meg kell adniuk a nevüket, az életkorukat, az e-mail-címüket, és a telefonszámuk mellett a személyazonosító számukat vagy magyar útlevelük okmányazonosítóját, a személyazonosító igazolvány okmányazonosítóját, továbbá azt, hogy hova szeretnék a védettségi igazolványuk kézbesítését.