Orvosok és szakértők meghallgatásával folytatódott a Fekete Angyal pere. A belosztály egyik orvosa szerint betege halálát nem okozhatta az ápolónő, mivel ügyelete alatt nem juthatott morfiumhoz a gyógyszerszekrényből.

Nem tartja elképzelhetőnek, hogy egyik betege halálát okozhatta a Fekete Angyal néven ismertté vált ápolónő ténykedése a Nyírő Gyula Kórházban – állította a belosztály egyik orvosa Faludi Tímea perének hétfői tárgyalásán. A meghallgatott orvosnőt egyetlen beteg halálának körülményeiről kérdezte a bírónő. Sipos Valéria elmondta, hogy ügyeletes orvosként rendelt morfiumot a súlyos vese- és szívelégtelenséggel küszködő betegnek a halála napján, de a szert a nappalos nővér adta be. Az orvosnő éjszakára csak altatót rendelt, és morfiumot aznap éjjel nem adott ki a gyógyszerszekrényből. Korábban a Fekete Angyal azt vallotta, hogy délután és este is adott be morfiumot a betegnek. A szóban forgó napon azonban csak éjjel volt szolgálatban.

A bíróság meghallgatott egy orvosszakértőt is, aki egy másik, rákos betegről szólva módosította korábbi vallomását. Eddig határozottan állította, hogy amennyiben az ápolónő beadott morfiumot a betegnek, akkor az injekció és a beteg halála között összefüggés van, hétfőn már azt mondta, hogy az összefüggés csak valószínű. Magyarázatként azt adta, hogy eddig kizárólag a Fekete Angyal vallomása alapján vizsgálta a halálesetet, azóta több adatot tudott figyelembe venni. Orvosilag azonban továbbra sincs bizonyítva, hogy Faludi egyáltalán beadta-e az injekciókat – mondta a szakértő. Tavasszal már az osztály több orvosa azt mondta a bíróságon: ha valóban akkor, és azokat a szereket adta volna be az ápolónő, amik vallomásában szerepelnek, akkor a betegek nem másnap, vagy órákkal később haltak volna meg, hanem azonnal.

A Fekete Angyal volt kollégája ugyanakkor a múlt heti tárgyaláson azt állította, hogy több esetben látta, vagy tudomása volt róla: a nővér különböző gyógyszereket meg nem engedett módon adott be betegeknek. A rendőrség 2001 októberében zárta le a nyomozást a Fekete Angyal ellen. A Nyírő Gyula Kórházban dolgozó ápolónőt február 15-én vette őrizetbe a BRFK, miután az intézmény főigazgatója bejelentést tett a rendőrségen a kórházban tapasztalt gyanús halálesetekről. Az ügy kirobbanásakor szó volt arról is, hogy az ápolónő 30-40 idős, gyógyíthatatlan beteget juttatott a halálba. Faludi Tímea 2001 február 19-e óta előzetes letartóztatásban van. A vádiratban szereplő, több emberen elkövetett emberölésért 10-től 15 évig terjedő, illetve életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki.