Fenyő János, Seres Zoltán, Prisztás József és Döcher György gyilkosainak, és a gyilkosok megbízóinak nevét ajánlotta fel Portik Tamás, az Energol Rt. egykori igazgatója a rendőrségnek. Cserébe azt kérte, engedjék el nyolcéves börtönbüntetését. Az alku nem köttetett meg – értesült a Mai Nap.

Vádalkut kezdeményezett a rendőrséggel Portik Tamás, az Energol Rt. egykori külkereskedelmi igazgatója, aki 6 éve szökésben van. Az olajszőkítéssel gyanúsított vállalkozó kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetésének elengedése érdekében tett ajánlatot. A férfi az utóbbi évek nagy port felvert gyilkosságának megoldását, valamint két jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vállalkozó alibijét hajlandó igazolni – állítja Detkó Elek, Potrik nevelt fia. A fiatalember állítása szerint a rendőrség visszautasította az ajánlatot.

Többek között Fenyő János, Seres Zoltán, Prisztás József és Döcher György, Boros Tamás, Zubovics Gyula, Muskovics Gyula, és a dunaszerdahelyi Fontana bár elleni merénylet felbujtóinak, elkövetőinek nevét ajánlották a rendőrségnek, valamint Leonid Stecura és Tasnádi Péter alibijének egyértelmű igazolását arra az esetre, ha elengedik Potrik büntetését. A férfivel egy nyári éjszakán tárgyaltak a rendőrök, akik miután meghallgatták a vádalkut azonnal el is utasították. “Azt mondták, akár meg tudják oldani az európai hírű gyilkossági ügyeket, akár nem, Potriknak, Stecurának és Tasnádinak ülnie kell”- mesélte a napilapnak Detkó Elek.

Detkó elmondta azt is, hogy a napokban felkereste Stecura egyik ügyvédjét, akinek olyan bizonyítékok átadását ajánlották, amely igazolja: az ukrán keresztapaként emlegetett vállalkozó nem követhette le sem az emberrablásra, sem pedig a gyikosságra való felbujtást, tehát nem állnak az ellene felhozott gyanúsítások. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője cáfolta, hogy az említett találkozón ott lett volna a 6 éve körözött Potrik Tamás. Detkó Elek azonban bent járt a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság Aradi utcai épületében, őt s ügyben hallgatták ki.