Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága elmarasztalta a Claudia Show-t, mert nem hívtak meg elég olyan embert a műsorba, akik utálják a melegeket. A bizottság tárgyalt Aczél Endre arcjátékáról is.

A Panaszbizottság nyilatkozatában azt a többségi véleményt fogalmazta meg, hogy az MTM-SBS Televízió Rt. 2002. október 7-én sugárzott “Claudia Show” című műsor megsértette a kiegyensúlyozottság elvét. Ebben a műsorszámban a homoszexualitásról volt szó egy showműsor keretében. A meghívott vitapartnerek arányosan fejtették ki nézeteiket. A meghívott közönség azonban minden esetben egyoldalú tapssal vagy egyéb tetszésnyilvánítással jutalmazta a homoszexualitást jobban toleráló, valamint egyoldalú füttyel, és nem tetszésnyilvánítással viszonyult a homoszexualitást kevésbé toleráló nézetek kifejezőihez. Ez a nézői tetszésnyilvánítás egyhangú volt, egységes irány felé húzott és a megrendezettség érzetét keltette. Ilyen jellegű közönség rászervezése erre a kérdéskörre jelentős mértékben rontotta ennek a műsorszámnak a színvonalát és tisztességét.

A Panaszbizottság egy másik nyilatkozatában azt az egyhangú véleményt fogalmazta meg, hogy a Magyar Televízió Rt. 2002. október 2-án sugárzott “Napkelte” című műsorában Aczél Endre műsorvezető lekicsinylő arcjátékkal juttatta kifejezésre az egyik megszólaló mondanivalójával kapcsolatos ellenvéleményét, és ezzel megsértette a műsorvezetőtől elvárható kiegyensúlyozott magatartást.

A Panaszbizottság nyilatkozatában azt az egyhangú véleményt fogalmazta meg, hogy az MTM-SBS Televízió Rt. 2002. szeptember 24-én sugárzott “Aktív” című műsora megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 5. paragrafus (4) bekezdésében foglaltakat, amely kimondja a kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas, így különösen az öncélú alkalmazását, magatartási mintaként bemutató, illetőleg a szexualitást öncélúan ábrázoló műsorszámot csak 23.00 és 5.00 óra között lehet közzétenni. Közzététel előtt erre a közönség figyelmét fel kell hívni.

A műsorszolgáltató a műsorszámot 19 óra 05 perc időpontban kezdte sugározni, mely időpontban számos kiskorú érdeklődését a televízió köti le. A műsor egésze egy figyelemfelhívó “bulvár” műsor, melyben színészek, énekesek, érdekességek kerülnek bemutatásra, melyek kifejezetten vonzzák a fiatalokat. Különösen aggályosnak tartotta az eljáró tanács ilyen műsorkeretben egy olyan műsorszám bemutatását, melyben a szexualitás öncélú, szabad élvezetét mutatja be az alkalmi párválasztás lehetőségén keresztül. A sugárzott műsoridőben számos olyan fiatalkorú ülhet a televízió előtt, akik rendkívül fogékonyak a szexualitásra és kellő ismeret, tapasztalat, valamint megfelelő szexuális felvilágosítás nélkül követendő példaként azonosulhatnak a bemutatottakkal.