“Sík Zoltánt, az Orbán-kormány volt informatikai kormánybiztosát gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség” – erősítette meg Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek szombaton.

Garamvölgyi László részleteket nem árult el, közölte, hogy az esetről az ORFK a jövő héten sajtótájékoztatót tart. A szóvivő a Magyar Hírlap szombaton közzétett információjára reagált, ami szerint hűtlen kezeléssel gyanúsítják a volt kormánybiztost. A lap szerint az Orbán-kormány ideje alatt a kormánybiztosság 200 millió forintos keretszerződéseket kötött ügyvédi irodákkal, amelyet később 500 millió forintra emeltek.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a rendőrség feltételezése szerint az ügyvédi irodák teljesítmény nélkül vettek fel nagy összegeket, mivel az elvégzett munkáról nem, vagy irreális adatokat tartalmazó teljesítményigazolást adtak. A napilap információja szerint havonta átlagosan 37 millió forint jutott az ügyvédeknek, egyes esetekben a pénz csak átfolyt az ügyvédi irodákon az – egy körbe tartozó – alvállalkozó cégekhez.