Bár a vizsgálat során számos bűncselekményre utaló jel merült fel, az APEH szeptemberben megszüntette az MSZP egykori, időközben fantomizált informatikai cége ügyében a nyomozást. A váratlan döntés kapcsán még az ügyészségnek is kétségei vannak.

Az adóhivatal elnöke új kommunikációs stratégiára hivatkozva nem adott felvilágosítást az eljárásról. Az APEH Bűnügyi Igazgatósága szeptember 6-án megszüntette azt a nyomozást, amelyet még a kormányváltás előtt rendeltek el az MSZP volt cége, a Kime-Net Kft. fantomizálása, illetve a vállalkozás körül gyanítható visszaélések miatt – értesült a Magyar Nemzet. Neve mellőzését kérő hivatali forrástól tegnap a lap megtuda azt is, hogy a Fővárosi Főügyészség nem találta meggyőzőnek az adónyomozók indokait, ezért vizsgálatot kezdeményezett a megszüntető határozat kapcsán.

Elképzelhető tehát, hogy az ügyészség a nyomozás ismételt elrendelésére utasítja majd az APEH-et. A lap információi szerint a bűnügyi igazgatóság a lezárásról szóló határozatában kitért arra, hogy milyen nyomozati cselekményeket folytattak le, ám a bizonyítékok értékelése nem történt meg. Az adónyomozók annyit jegyeztek meg, hogy több személy felkutatása nem járt sikerrel. Az APEH új stratégiája, hogy egyedi büntetőügyekben nem ad felvilágosítást – üzente meg Magyar Nemzetnek Király László György, az adóhivatal nemrégiben kinevezett elnöke azután, hogy ismét választ kértek az újságírók arra a kérédsre, hogy mi történt az MSZP fantomizált vállalkozásának ügyét vizsgáló nyomozással?