Tóth Tibor nagykövet elnökletével az előirányzott két hét helyett már a negyedik napon sikeresen befejezte munkáját a Biológiai Fegyvertilalmi Egyezmény felújított 5. Felülvizsgálati Konferenciája.

A konferencia első szakaszát 2001 novemberében felfüggesztették, mivel a résztvevők akkor nem tudtak egyetértésre jutni a biológiai fegyvertilalom megerősítésének kérdésében. Az egyezmény részes államai ezúttal egyhangúlag fogadták el a konferencia záródokumentumát, amely előirányozza, hogy 2003-tól 2005-ig évente egy-egy alkalommal politikai tanácskozást, illetve szakértői megbeszéléseket tartanak. Ezek keretében többek között a biológiai kutatóintézetek és laboratóriumok biztonságának kérdéseiről, a biológiai fegyvertilalom megszegésének büntethetőségéről, vagy a szándékosan okozott járványok esetén nyújtható nemzetközi segítség lehetőségéről tárgyalnak. Napirendre kerül egy, a biológiai kutatások területén dolgozó tudósok számára kidolgozandó magatartási kódex is.

A megegyezésre hosszas vita és egyeztetés után került sor, amelynek során mind a fejlődő országok, mind az Egyesült Államok részéről jelentős kompromisszumkészség mutatkozott. Nem sikerült viszont elérni azt, hogy egyezség szülessen a baktérium- és víruskészletek tárolására vonatkozó tilalom helyszíni ellenőrzésének megszervezéséről. A 2003. évi egyeztetési folyamat elnökévé – a magyar diplomácia eddigi munkájának elismeréseként – a konferencia egyhangúlag Tóth Tibor nagykövetet választotta meg.