Keszthely polgármesterének a jogerős ítélet szerint 300 ezer forint pénzbírságot kell fizetnie három évvel ezelőtt történt önbíráskodási kísérlete, valamint könnyű testi sértés miatt. A Somogy Megyei Bíróság pénteken meghozott határozatában enyhítette az első fokon meghozott ítéletet.

A nem jogerősen kiszabott 10 hónap börtönbüntetés és egy év közügyektől való eltiltás helyett pénzbírság megfizetésére kötelezte az ez év október 20-át követően Keszthely polgármestereként tevékenykedő Mohácsi Józsefet. A vád szerint Mohácsi József 1999 tavaszán egy, a sértett által nem ismert személlyel felkeresett egy balatonmáriai férfit, akitől visszakövetelte a halászhálóját. Mohácsi József szóban megfenyegette, az ismeretlen férfi pedig megütötte a sértettet, aki az arcán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ítélet indoklása szerint nem önbíráskodás, hanem annak kísérlete miatt vonható felelősségre a vádlott, továbbá az elsőfokú határozatban szereplő súlyos testi sértés vétségét sem találta megalapozottnak a másodfokon eljáró megyei bíróság, ezért azt könnyű testi sértéssé minősítette át. A Somogy Megyei Bíróság jogerős határozatával a terhelt, azaz Mohácsi József mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.