Elkészült a PTE-ÁJK tudományos lapjának internetes megjelenítése. A Jura 1994 óta szemeszterenként jelenik meg és egy-egy kiadása 10-15 cikket tanulmányt tartalmaz rendszerint a pécsi jogi kar oktatóitól, hallgatóitól, de persze másoknak is lehetőséget ad a szerkesztőség művének publikálásra, akár idegen nyelven is.

A Jura című folyóirat első száma tehetséges és fiatal oktatók, köztük különösen Dr. Szécsényi László kezdeményezésére, a Kar akkori dékánja, Dr. Kengyel Miklós támogatásával 1994 áprilisában jelent meg. Az első öt évfolyam füzeteiben számos kitűnő tanulmány, ismertető cikk és más hasznos közlemény látott napvilágot. 1999-ben azonban Dr. Szécsényi László hivatalos távolléte és egyéb körülmények folytán sajnos a megjelenés szünetelt. A Kari Kiadói Bizottság indítványa alapján Dr. Ivancsics Imre dékán úr megbízásából azóta már megváltozott összetételű Szerkesztőbizottságra, valamint a főszerkesztőre és szerkesztőre hárul az a feladat, hogy szervezzék a lap újabb számainak előkészítését és rendszeres megjelenését, ezek között természetesen felmerült az Interneten keresztüli megjelenés megoldása is.

A napokban készült el a Jura online kiadása, mely mostantól az összes megjelenő Jura anyagát az Interneten keresztül is elérhetővé teszi. Hazánkban így a pécsi karé az elsőség, mivel a most elkészült honlap az első igazán igényes tartalommal és megjelenítéssel rendelkező jogi egyetemi tudományos lap a weben. Jelenleg a kiadvány 7. évfolyamának 1. és 2. számának írásait lehet olvasni, de rövidesen az idei első szám anyaga felkerül majd a többi közé. A weboldalt a Jogi Fórumot is üzemeltető Jogászoknak Kft. készítette el, az üzemeltetés körüli feladatokat a jogi kar Informatikai Csoportja látja el.

Szilágyi Károly, a Jogi Fórum főszerkesztője szerint nagy örömmel végezték a munkát, mivel egykori “alma materéhez” jelenleg is sok szállal kötődik a szerkesztőség több munkatársa is. Ugyan az oldalt elérhetővé tették a nyilvánosság számára is, de a fejlesztést természetesen nem tekintik befejezettnek, sok ötletet szeretnének még tesztelni és természetesen nagyon kíváncsiak a látogatók visszajelzéseire is, melyek akár új irányokat is szabhatnak, mondta a főszerkesztő.

Vikman László, a Jogászoknak Kft. ügyvezetője ezen túlmenően fontosnak tartotta megjegyezni, hogy természetesen más egyetemek számára is rendelkezésre állnak, a Jogi Fórum közel 2 éves üzemeltetése és az újonnan elkészült munka megfelelő ajánlólevél kell legyen minden érdeklődő számára.

A Jura weboldala.