A neves szegedi ügyvéd megdöbbentőnek nevezi, hogy a Magyar Hírlap szerinte minden objektív tényt nélkülözve hozta nyilvánosságra vagyonának 3,5 milliárdra becsült értékét.

Bába István szegedi ügyvéd megdöbbenve látta nevét a Magyar Hírlap múlt hét péntekjén megjelent és azóta elhíresült, a 100 leggazdagabb magyart bemutató kiadványában a 48. helyen. Az újságírók által peres ügyekben mindenhatónak leírt, hetvenes éveit taposó sztárügyvéd, aki a kiadvány szerkesztői szerint már a rendszerváltás előtt is Szeged egyik legtehetősebb embere volt, nem érti, hogyan számolták ki, hogy vagyona mintegy 3,5 miliárd forintot érne. Saját bevallása szerint földjei, ingatlanjai ennél sokkal kevesebbet érnek, igazi vagyonának ügyvédi irodáját tekinti, amelynek értéke viszont eszmei.

A Mai Lapnak nyilatkozó Bába úgy tartja, okos magyar ember nem kérkedik vagyonával, amióta megjelent az ominózus összeállítás, ő is egyre-másra kapja a kéretlen üzleti ajánlatokat. De nem ez a kényelmetlenség a legnagyobb veszélyforrás egy olyan országban, ahol már 10 ezer forintért is ölnek – jegyzi meg keserűen az ügyvéd, aki per indítását fontolgatja a napilappal szemben. Mint korábbi cikkében a Korridor már hírt adott róla, a lista egy másik helyezettje, Csebi Pogány Alajos, a világ egyik legnagyobb gyémántkereskedője is tiltakozott, igaz, ő azt sérelmezte, hogy a Magyar Hírlap csak a 49. helyre sorolta őt a leggazdagabb magyarokról közzétett listán. A Blikknek nyilatkozó férfi állítja: a vagyona alapján legalább a 2., de legrosszabb esetben is a 3. hely járna neki a milliárdosok között.