A kis online rádióadók továbbra is adhatnak zenét, miután az amerikai törvényhozás átmeneti moratóriumot adott a jogdíj fizetés mértékéről való egyezkedés idejére.

A törvényhozás pénteken elfogadta a törvényt, amely lehetővé teszi a jogdíjat begyűjtő SoundExchange cégnek, hogy külön-külön tárgyaljon a kis webrádió stúdiókkal a fizetendő jogdíjakról. Júniusban a jogdíjak mértékében illetékes Kongresszusi Könyvtár igazgatója 0,07 centben határozta meg a jogdíjat zeneszámonként és hallgatónként. A rendelkezésnek október 20-án kellett volna életbe lépnie – visszamenőleges érvénnyel, vagyis attól kezdve, hogy a webrádió működni kezdett. Ez azonban sok kis stúdió éves bevételét meghaladta volna, így kénytelenek lettek volna lehúzni a redőnyt. Október 1-én azonban bejelentették, hogy a webrádiók és a zeneipar külön állapodna meg a jogdíjak mértékéről.

Október 6-án megszületett a kompromisszum, amelyre a Képviselőház jogi bizottságának elnöke, James Sensenbrenner saját törvénytervezetét alapozta, és amely a bevétel alapján csúszó skálán határozza meg a fizetendő jogdíjat. De még ez sem felelt meg minden webrádiónak – pl. a non-profit alapon működő egyetemi stúdióknak, így Jesse Helms és Patrick Leahy szenátor új tervezettel állt elő, amely lényegében a webrádiók és a hanglemez ipar ügyévé teszi a jogdíjról való alkut, s ezzel továbbra is működni tudnak a kis webrádiók, és az előadók és jogtulajdonosok is megkapják a pénzüket. Erre a megállapodásra a törvény szűk határidőt határozott meg – december 15-ig le kell zárni a tárgyalásokat. A MeasureCast internetes rádiófigyelő cég mérései szerint a webrádiózás egyre népszerűbb, január óta 159 százalékkal nőtt az online adók hallgatására fordított idő.