Nem sikerült megállapítani, kik helyezték el a lehallgató készüléket az országgyűlési választások előtt az MSZP-s győri polgármester és a jegyző irodájába, az erre irányuló nyomozást nyolc hónap után megszűntette a rendőrség.

A rendőrség a nyomozást ismeretlen tettesek ellen, magántitok jogosulatlan megismerése bűncselekmény gyanújával kezdték meg, miután Balogh József polgármester és Kovács Lajos jegyző feljelentést tett ez év márciusában. A “poloska-ügy” nem került nyilvánosságra a választások előtt, amelynek első fordulójában a győri polgármester szocialista színekben bekerült a parlamentbe.

A nyomozás során kiderült: működőképesek voltak a lehallgató készülékek, amelyeket a polgármester irodájában egy használaton kívüli telefonkészülék adapterében, a jegyzőnél egy virágcserépben helyeztek el. A készülék a polgármesternél mégsem tudta betölteni funkcióját az árnyékolás és a kellő érzékenység hiánya miatt. A jegyzőnél a távirányítóval működtetett készülék alkalmas volt az ott zajló beszélgetések lehallgatására.

Az igazságügyi szakértőkkel végzett vizsgálat megállapította: sem magántitok, sem más jellegű adat illetéktelenek tudomására nem jutott. Ezt igazolta a rendőrség szerint a széleskörű adatgyűjtés és a nagyszámú tanú meghallgatása.

Balogh József polgármester a hírre reagálva közölte: sajnálja, hogy a rendőrség nyolc hónapi nyomozás után sem jutott eredményre. A város első embere közölte: kénytelen tudomásul venni, hogy nincs meg a tettes. Balogh hozzátette: találgatni nem akar, de azt érdekesnek tartja, hogy a készülékekkel csak a városházán és a polgármesteri hivatal legszűkebb környezetében lehetett hallgatni a vezetői irodákban folyó beszélgetéseket.