Összeverekedett cellatársával a nyolc áldozatot követelő móri rablógyilkosság egyik gyanúsítottja – tudta meg a Színes Mai Lap. Kaiser Edét emiatt hétfőn átszállították a Gyorskocsi utcai intézetbe, ahol a whiskys rabló egykori cellájában tartják fogva. A nap minden órájában kamerák figyelik, zárkájában semmi személyes holmit nem tarthat.

Kaiser ügyvédje, Dezső Antal a lap kérdésére megerősítette, hogy védence valóban összetűzésbe került cellatársával, de ő verekedésről nem tud. A konfliktus alapja az volt, hogy a nem dohányzó Kaisert egy dohányzó férfivel zárták össze. Az ügyvéd szerint ezt jogszabályok tiltják. Hozzátette: a hatóság nem alkalmazhatja szankcióként a speciális fogdát, miközben a gyanúsított fogva tartásának korábbi helyszínén is megoldható lenne az elhelyezés. A nyolc halálos áldozatot követelő móri rablógyilkosság gyanúsítottja állítja, hogy provokáció miatt került szigorított őrizetbe. A férfi – aki eddig nem tett vallomást – úgy gondolja, ezzel akarják megtörni.

Az említett Gyorkocsi utcai cellát annak idején Magda Marinkónak alakították ki, majd szökése után ide került Ambrus Attila is. A zárkában semmilyen személyes holmit nem tarthat a fogva tartott, alkalmanként mindent, amire szüksége van, a rácson keresztül kérhet. Folyamatosan kamerákkal figyelik, és egy fogdaőr a nap 24 órájában szemmel tarja. A móri rablógyilkosság miatt előzetes letartóztatásban lévő Hajdú Lászlót és Kaiser Edét más bűncselekményekkel is meggyanúsították. Õk gyanúsíthatók egy tavaly szeptemberben, Budaörsön elkövetett emberölési kísérlettel, és egy tavaly decemberi fegyveres postarablással, ami Budapest a XXI. kerületében történt.